styckningsschema lamm
Butiksstyckat lamm, bild lånad från svensktkott.se

Ett bra och varierat bete lägger grunden till ett gott och smakrikt kött med lagom fett. Våra finullslamm har lätt marmorerat kött där det intramuskulära fettet är mycket väl fördelat. Kroppen är lagom stor utan att vara ”broileriserad” och ger ett mört och saftigt resultat vid tillagning. Vi är förstås partiska men tycker att lammkött från våra finullsfår bidrar till en hög gastronomisk smakupplevelse!

Vikten på ett helt lamm (helfall) ligger mellan 14-19 kg, men även tyngre lamm förekommer. Slaktvikten (varmvikt) är kroppen urtagen utan huvud och nedre del av ben och klövar. Köttet levereras grundstyckat (se beskrivning nedan) i en låda, du paketerar själv dina styckningsdetaljer.
Vi kan inte erbjuda några andra styckningsalternativ eller paketering. All sådan hantering sköts av slakteriet som än så länge inte har något alternativ att erbjuda.

Vi anlitar Norrbottensgårdens slakteri i Luleå som hämtar och slaktar våra lamm efter betesperioden, vanligtvis i slutet på september.

Rå lammstek

Helfall 99:-/kg
Grundstyckat 125:-/kg
Betalning sker med Swish eller faktura.
Lammkött säljer vi efter lammslakten på hösten.